Het laatste / actuele financiele nieuws m.b.t. aandelen, beurskoersen
Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
                                              Het laatste financiële nieuws                                 bron:www.IEX.NL
 • Chipconcern Intel sluit jaar af met records

  SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker Intel profiteert van een toenemende vraag naar chips voor datacenters. Mede daardoor heeft het Amerikaanse concern wat betreft verkopen zijn sterkste jaar ooit achter de rug. En voor 2020 zijn de verwachtingen wederom hooggespannen.

 • Galapagos promoveert Manto tot commercieel directeur

  MECHELEN (AFN) - Galapagos heeft Michele Manto per 1 januari aangesteld als commercieel directeur. Hij is in zijn nieuwe rol tevens lid van het directiecomité.

 • Kleine uitslagen op Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers op Wall Street waren vooral gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus dat zich steeds verder verspreidt. Het sentiment verbeterde wat nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde dat het nog te vroeg is om een internationale noodsituatie uit te roepen.

 • 'Bayer wil Roundup-affaire schikken voor 10 miljard dollar'

  LEVERKUSEN (AFN) - Het Duitse chemieconcern Bayer is naar verluidt in onderhandeling om tienduizenden claims over de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup te schikken voor in totaal zo'n 10 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf zelf wil geen commentaar geven.

 • Carrefour kampt met dalende verkopen in België

  PARIJS (AFN/BELGA) - Het Franse supermarktconcern Carrefour kampte afgelopen jaar met dalende verkopen in België. Bij de zuiderburen, waar de Fransen een belangrijke concurrent zijn van Ahold Delhaize, nam de jaaromzet op vergelijkbare basis met 1,5 procent af tot een kleine 4,2 miljard euro.

 • Verliezen op Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers in New York waren gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus dat zich steeds verder verspreidt. Verder ging de aandacht uit naar een reeks bedrijfsresultaten en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

 • Britse megadeal Takeaway loopt mogelijk vertraging op

  AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De megafusie van maaltijdbezorger Takeaway.com en het Britse Just Eat loopt mogelijk vertraging op. De Britse concurrentiewaakhond CMA is van plan een onderzoek in te stellen naar de deal, die van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl een van de grootste maaltijdbestelconcerns ter wereld moet maken.

 • Reggeborgh koopt weer stukken VolkerWessels

  AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 42.752 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft daarmee nu 74,58 procent van het bouwbedrijf in handen.

 • Europese beurzen blijven in de ban van coronavirus

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. De financiële markten verwerkten onder meer een rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Beleggers bleven daarnaast terughoudend door de vrees voor een verdere verspreiding van het coronavirus, wat ook op de Aziatische beurzen en in New York tot verliezen leidde.

 • Xerox wil elf bestuurders voordragen bij HP

  NEW YORK (AFN) - Kopieermachinefabrikant Xerox is van plan elf bestuurders te nomineren bij computer- en printerfabrikant HP Inc, dat doelwit is van een overnamepoging door het bedrijf. Dat bevestigde het bedrijf na eerdere berichten in zakenkrant The Wall Street Journal. Xerox heeft de afgelopen tijd een klein belang gekocht in HP en heeft dus het recht om bestuurders voor te dragen bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

 • 'Probleemonderdeel Odebrecht heeft ING-lening'

  WENEN (AFN) - Het Oostenrijkse onderdeel van het grote Braziliaanse bouwconglomeraat Odebrecht heeft uitstel van betaling aangevraagd. ING heeft nog een lening uitstaan aan de probleemdivisie, blijkt volgens persbureau Bloomberg uit het jaarverslag van de Oostenrijkse onderneming.

 • Conjunctuurbarometer VS gedaald

  NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in december verslechterd vergeleken met een maand eerder. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.

 • Beeld consumentenvertrouwen eurozone verandert niet

  BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in januari stabiel gebleven ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.

 • Hoofdindex Amsterdam omlaag

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam ging donderdagmiddag omlaag. Ook andere Europese graadmeters stonden in de min na het nieuwe rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Beleggers bleven terughoudend door de vrees voor een verdere verspreiding van het coronavirus, die op de Aziatische beurzen al voor flinke verliezen zorgde.

 • Wall Street opent in mineur

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen geopend. Net als in Azië en Europa zijn beleggers in New York gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus dat steeds verder uitspreidt. Daarnaast gaat de aandacht uit naar een reeks bedrijfsresultaten en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB hield de renteniveaus onveranderd zoals verwacht.

 • 'Licht lagere opening op Wall Street'

  NEW YORK (AFN) - De beursgraadmeters op Wall Street gaan donderdag waarschijnlijk licht lager beginnen. Net als in Azië en Europa zijn beleggers in New York gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus dat steeds verder uitspreidt. Daarnaast gaat de aandacht uit naar een reeks bedrijfsresultaten en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB hield de renteniveaus onveranderd zoals verwacht.

 • American Airlines versnelt groeiplannen

  FORT WORTH (AFN/BLOOMBERG) - American Airlines hoopt dit jaar volop te kunnen profiteren van de toenemende vraag naar vliegreizen in de Verenigde Staten. Het bedrijf wil daarvoor zijn capaciteit met 5 procent uitbreiden. Die expansie vindt vooral plaats op hubs als Dallas en Charlotte, maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers. De winst van American Airlines ging vorig jaar omhoog, maar analisten hadden op nog iets meer gerekend.

 • Uitkeringsaanvragen in VS gestegen

  WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is de afgelopen week uitgekomen op 211.000, een stijging met 6000 ten opzichte van een week eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.

 • Kimberly-Clark houdt omzet gelijk

  DALLAS (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft de omzet in het slotkwartaal van vorig jaar stabiel weten te houden in vergelijking met een jaar eerder, ondanks dat het afscheid nam van een aantal producten. Ook wisselkoerseffecten drukten de opbrengsten. Topman Mike Hsu toonde zich dan ook tevreden met het resultaat.

 • ECB houdt rentestanden op historisch lage niveaus

  FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zoals verwacht niet getornd aan de rentetarieven. Daarmee blijven de rentes in de eurozone op historisch lage niveaus staan. De ECB maakte verder bekend aan de eerste evaluatie van zijn monetair beleid sinds 2003 te beginnen.

 • Comcast scoort met breedbandinternet

  PHILADELPHIA (AFN) - Het Amerikaanse televisie- en telecombedrijf Comcast heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar meer breedbandinternetklanten erbij gekregen dan verwacht. Die voor de onderneming belangrijke afdeling voerde de omzet dan ook flink op. De grote videotak zag juist een kleine daling.

 • Procter & Gamble schroeft resultaten op

  CINCINNATI (AFN) - Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) heeft in het afgelopen kwartaal meer winst en omzet behaald en is positiever geworden over de resultaten in het gehele boekjaar. Dat blijkt bij de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar.

 • Recordomzet voor Southwest ondanks kwestie 737 MAX

  DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Southwest Airlines heeft het slotkwartaal van 2019 een recordomzet behaald, ondanks de problemen met de 737 MAX van Boeing. Dat toestel wordt na twee crashes in korte tijd sinds maart vorig jaar om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. Southwest had als gevolg van de MAX-problemen minder vliegtuigstoeltjes beschikbaar.

 • EU trapt weer op rem voor deal Boeing-Embraer

  BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft haar mededingingsonderzoek naar de samenwerking tussen vliegtuigbouwers Boeing en Embraer opnieuw gepauzeerd. De Europese toezichthouder heeft weer documenten opgevraagd bij de bedrijven. Eind vorig jaar drukte de commissie ook al de pauzeknop in. Toen werden onder meer gedetailleerde verkoopgegevens van de afgelopen twintig jaar gevraagd.

 • Coronavirus drukt stempel op beurzen

  AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden donderdag een stapje terug. Beleggers bleven terughoudend door de vrees voor een verdere verspreiding van het coronavirus, die op de Aziatische beurzen al voor flinke verliezen zorgde. Verder werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

 IEX - Market Talks
 • Slot: Vandaag is rood

  AEX -1,0% en een rondje langs de ECB, Sligro, ASML, Besi, IMCD, OCI, Flow Traders, Alfen, Sif, Pharming en meer!

 • Care IS: gespecialiseerde EFF’s

  Volendammer Loege Schilder sprong in 2008 in op de behoefte aan een nieuwe, transparantere vorm van vermogensbeheer. De laatste jaren groeit Care IS stevig, en is er ook een label voor de kleinere belegger bij gekomen.

 • Liveblog: AEX, ECB, OCI en AF-KLM

  AEX schrikt teven, ECB onveranderd, OCI, Brunel, Adyen, AF-KLM en reisaandelen, Sligro, NN, Boskalis, Alfen, Vivoryon en ASML.

 • Must read: 630 miljoen verlies negatieve rente

  Dit kost het banken. Plus: uitbraak coronavirus druk olieprijs, grote pensioenfondsen doen het goed, en pas op voor groene zwanen.

 • BeursVandaag: Nervositeit

  Lagere koersen, vooral in China, want virusvrees. Sligro, Rood, HAL, GV, ASML, Aegon, ASR, NN, BOKA, Takeaway. Prosus, ECB en méér.

 • TA: Correctie door coronavirus

  De AEX blijft technisch goed. Wel zeggen de indicatoren om vinger aan de pols te houden nu het coronavirus zich verspreidt.

 • Slot: Cijferseizoen van start

  AEX -0,1% en een rondje langs Prosus, ASML, Adyen, Aegon, Relx, Aperam, OCI, SBM Offshore, Alfen, HAL en meer!

 • Liveblog: Tesla, ASML en Alfen

  Fase ! bonus Elon Musk gaat in, alles over ASML, Alfen weer, check, IMCD, vijf gokfondsen, twee coronavirusaandelen en verhip, Ray Dalio.

Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                             Bron: www.iex.nl