Het laatste / actuele financiele nieuws m.b.t. aandelen, beurskoersen
Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
                                              Het laatste financiële nieuws                                 bron:www.IEX.NL
 • Groene koersenborden op Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag stevig in de plus. Energieaandelen gaven daarbij de graadmeters op Wall Street een impuls na berichten over een oplopende vraag naar brandstof. Verder blijven beleggers kijken hoe de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans noodpakket om de coronacrisis het hoofd te bieden verlopen nu de Republikeinen aan hebben gegeven weer te willen praten.

 • 'Italië wil samenwerken met Euronext voor overname beurs Milaan'

  AMSTERDAM (AFN) - De Italiaanse overheid wil samen met Euronext een poging doen om Borsa Italiana, het bedrijf achter de beurs in Milaan, in handen te krijgen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Daarbij zou naar verschillende mogelijkheden worden gekeken.

 • Franse piloten akkoord met plannen voor Transavia

  PARIJS (AFN) - De Franse pilotenvakbond SNPL is akkoord gegaan met de plannen van Air France-KLM voor de Franse tak van budgetdochter Transavia. Meer dan 90 procent van de bij de bond aangesloten piloten ging akkoord.

 • Hogere omzet en kleiner verlies voor kaartenmaker AND

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - Kaartenmaker AND International Publishers heeft zijn omzet in de eerste jaarhelft met meer dan een vijfde verhoogd ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf had dat vooral te danken aan het binnenslepen van nieuwe projecten en maar beperkt aan terugkerende opdrachten. Bovendien zat de coronacrisis AND dwars bij de verkoop van gegevens omdat het moeilijk was om contacten te leggen met potentiële klanten en bedrijven beslissingen voor zich uit schoven.

 • ABN AMRO en Just Eat Takeaway trekken AEX naar winst

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met ruime plussen gesloten. Op het Damrak was ABN AMRO een uitblinker dankzij beter dan verwachte resultaten van de bank. Ook het handelsbericht van Just Eat Takeaway viel in de smaak bij beleggers. Verder deden oliebedrijven het goed.

 • 'Deutsche schrapt helft banen op hoofdzetels consumententak'

  FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank is naar verluidt van plan de twee hoofdkantoren voor zijn divisie voor particuliere klanten flink in te laten krimpen. Afdelingshoofd Manfred Knof wil het personeelsbestand op die vestigingen met de helft terugdringen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

 • Duidelijke plussen op Europese beurzen

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag duidelijk hoger. Op het Damrak was ABN AMRO een uitblinker dankzij beter dan verwachte resultaten van de bank. Ook het handelsbericht van Just Eat Takeaway viel in de smaak bij beleggers. Verder deden oliebedrijven het goed.

 • Hoger begin voor Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst aan de dag begonnen. Energieaandelen gaven daarbij de graadmeters op Wall Street een impuls na berichten over een oplopende vraag naar brandstof. Verder blijven beleggers kijken hoe de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans noodpakket om de coronacrisis het hoofd te bieden verlopen.

 • 'Wall Street staat voor hogere opening'

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag voor een hogere opening. Energieaandelen lijken daarbij de graadmeters op Wall Street met name een impuls te geven. Dit na berichten over een oplopende vraag naar brandstof. Verder blijven beleggers in afwachting van een eventuele doorbraak in de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans noodpakket om de coronacrisis het hoofd te bieden.

 • Inflatie VS loopt op

  WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in juli opgelopen tot 1 procent op jaarbasis, van 0,6 procent in juni. Dat maakte de Amerikaanse overheid bekend.

 • Nederlandse staat wil tot 4 miljard euro ophalen

  DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen de 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.

 • Opnieuw groot pakket aandelen B&S verhandeld

  AMSTERDAM (AFN) - Opnieuw is er een groot pakket aandelen BS verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag. Het zou gaan om circa 0,9 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de distributeur en groothandelsonderneming.

 • ABN AMRO stopt met onlinedochter Moneyou

  AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO stopt met onlinedochter Moneyou. Daardoor gaan bijna 150 banen verloren in Nederland en Duitsland. Volgens de bank is het door de lage rentes van de laatste tijd niet meer mogelijk voor Moneyou om zich te onderscheiden met een aantrekkelijke spaarrente, vandaar dat de stekker uit de activiteiten wordt getrokken.

 • ABN AMRO straalt op terughoudende beurs

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten woensdag overwegend kleine winsten zien. De voortdurende impasse in de Verenigde Staten over het extra stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie zorgde voor enige terughoudendheid op de beursvloeren. Op het Damrak was ABN AMRO een uitblinker dankzij beter dan verwachte resultaten van de bank. Ook het handelsbericht van Just Eat Takeaway viel in de smaak bij beleggers.

 • Internetgigant Tencent profiteert van gamers door corona

  SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetreus Tencent profiteerde het afgelopen kwartaal van extra internetverkeer en gamers als gevolg van de coronacrisis. Tencent heeft het grootste online-gamingimperium ter wereld. Het is eigenaar, of via Epic Games voor een groot deel eigenaar, van onder meer Fortnite, League of Legends en Call of Duty.

 • Industriële productie eurozone vervolgt opmars

  LUXEMBURG (AFN) - De productie in de industrie van de eurozone is in juni verder toegenomen, na ook al een opleving in mei. Verdere versoepeling van lockdownmaatregelen tegen het coronavirus gaven de industrie een impuls. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat steeg de productie met 9,1 procent in vergelijking met mei.

 • Nouryon breidt uit in Verenigde Staten

  AMSTERDAM (AFN) - Nouryon gaat een nieuwe productielocatie openen in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het van AkzoNobel afgesplitste chemiebedrijf maakte bekend Green Bay als locatie te hebben uitgekozen voor een nieuwe faciliteit om uitbreidbare microsferen van Expancel te produceren. Dit lichtgewichtvulmiddel wordt gebruikt om de eindproducten van klanten lichter te maken en de kosten te verlagen.

 • 'Zorgen over financieringsbehoeften Avantium blijven'

  AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC maken zich nog steeds zorgen over de toekomstige financieringsbehoeften van speciaalchemieconcern Avantium. De cash burn van de onderneming was het afgelopen halfjaar wel wat lager dan verwacht, door hogere toekenning van subsidies. Toch blijft Avantium bij de inschatting dat het zonder nieuwe investeringen slechts tot eind volgend jaar geld in kas heeft.

 • 'ABN AMRO presteert bovenverwachting en is ambitieus'

  AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten van ABN AMRO zijn beter dan verwacht. Dat constateert een analist van Jefferies. Volgens haar is de door de bank aangekondigde ingreep bij de zakenbank daarbij "ambitieus". Dat zou beleggers moeten bekoren, is de overtuiging van de marktvorser. Ook bij KBC Securities wordt positief gereageerd, met een verhoging van het advies voor het aandeel van sell naar accumulate.

 • Energiereus Ørsted profiteert van hardere wind

  KOPENHAGEN (AFN) - De Deense energiereus Ørsted heeft in de eerste helft van het jaar geprofiteerd van hardere wind. De opbrengsten uit windmolenparken gingen duidelijk omhoog, zo valt op te maken uit een handelsbericht.

 • ABN en Just Eat Takeaway helpen AEX vooruit

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen stonden licht in het groen na een kwakkelend begin van de handel. De voortdurende impasse in de Verenigde Staten over het extra stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie zorgde voor enige terughoudendheid bij beleggers. Op het Damrak werden de kwartaalberichten van de AEX-bedrijven ABN AMRO en Just Eat Takeaway goed ontvangen.

 • Energiereus E.ON verwacht minder winst door crisis

  ESSEN (AFN) - De Duitse energiereus E.ON heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar teruggeschroefd. De onderneming voorziet negatieve effecten van de coronacrisis op netwerk- en klantzaken, waardoor het over heel 2020 wat voorzichtiger is geworden.

 • 'Geen signalen van vertraging bij Just Eat Takeaway'

  AMSTERDAM (AFN) - Het handelsbericht van Just Eat Takeaway (JET) toont aan dat er bij het maaltijdbestelbedrijf geen sprake is van een vertraging van de ordergroei. Dat constateren analisten van Morgan Stanley. Ze wijzen er daarbij op dat het bedrijfsresultaat van de onderneming duidelijk beter dan verwacht was. ING merkt op dat de winstgevendheid van JET hoger uitviel dan verwacht.

 • 'Italiaanse deal zou goed zijn voor Euronext'

  AMSTERDAM (AFN) - Euronext zou met de aankoop van Borsa Italiana een strategisch krachtige stap zetten. Dat constateren analisten van Bank of America. Ze wijzen er daarbij ook op dat er op jaarbasis een flinke bijdrage zal komen van de Italianen op de prestaties van de uitbater van onder meer de beurs in Amsterdam en Parijs.

 • Accsys gaat samenwerken met Eastman Chemical

  AMSTERDAM (AFN) - Houtveredelaar Accsys gaat samenwerken met het Amerikaanse Eastman Chemical Company. De twee bedrijven willen de Amerikaanse markt van accoya-hout voorzien. Dat is hout dat is bewerkt met chemische middelen om het duurzaam te maken.

 IEX - Market Talks
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                             Bron: www.iex.nl