Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
Het laatste dividendnieuws en de actuele beursagenda / kalender vind je op dividendinfo.nl.
              Het laatste financiële nieuws         bron : www.iex.NL
Op dividendinfo.nl vind je dividendgegevens van o.a. Abn Amro, ING, DSM, Unilever en Royal Dutch Shell / Koninklijke Olie.
 • G7 komt met mondiaal infrastructuurplan - media

  De Groep van Zeven, of G7, wil met een mondiaal infrastructuurplan de concurrentie aangaan met het Belt and Road Initiative van China, ook wel bekend als de Nieuwe Zijderoute. Dit meldden persbureaus Bloomberg en Reuters zaterdag op basis van ingewijden.

 • BlackRock iets kleiner in InPost

  BlackRock heeft een iets kleiner belang in InPost gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 juni 2021.

 • Janus Henderson verkleint belang in Fugro

  Janus Henderson heeft een kleiner belang in Fugro gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 juni 2021.

 • Invesco neemt belang in Acomo

  Invesco heeft een belang in Amsterdam Commodities genomen. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 juni 2021.

 • Ruim 175 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

  Er zijn inmiddels circa 175,3 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt zaterdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street

  Op Wall Street zijn vrijdag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

 • Wall Street eindigt licht hoger

  De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. Bij een slot van 4.247,44 punten, wist de S&P het record van donderdag wel aan te scherpen. De index steeg 0,2 procent. De Dow Jones index steeg fractioneel en eindigde op 34.479,60 punten de Nasdaq ging 0,4 procent hoger tot 14.069,42 punten.

 • AEX vestigt nieuw record

  De Amsterdamse beurs scherpte deze week zijn recordstand aan. De index sloot vrijdag op 728,48 punten, wat een plus betekende op weekbasis van 1,1 procent. Bij een slot van 720,18 punten een week eerder bereikte de AEX toen ook een recordstand.

 • Olieprijs stijgt door

  De olieprijs is vrijdag verder gestegen. Op een settlement van 70,91 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,9 procent duurder. Op weekbasis steeg de WTI-olieprijs zo'n 1,9 procent.

 • Wall Street neemt gas terug

  De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag overwegend licht lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalde met 0,1%, de Dow Jones index verloor 0,2% en de Nasdaq ging 0,1% hoger.

 • Europese beurzen goedgeluimd het weekend in

  De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,7 procent bij een slot van 457,51 punten, de Duitse DAX won 0,8 procent tot 15.693,27 punten, de Franse CAC 40 sloot 0,8 procent hoger en sloot op 6.600,66 punten en de Britse FTSE 100 steeg 0,7 procent op 7.134,06 punten.

 • Nieuw pensioenakkoord voor grondpersoneel KLM

  Air France-KLM heeft vrijdag overeenstemming bereikt over een pensioenregeling voor het grondpersoneel van KLM. De meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vrijdag nabeurs.

 • Jaarvergadering Ease2pay akkoord met alle voorstellen

  Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ease2pay zijn de aandeelhouders akkoord gegaan met alle voorstellen. Dit meldde de mobiele betaaldienstverlener vrijdag na afloop van de vergadering.

 • Twintig AEX-aandelen sluiten in het groen

  De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg met 0,4% tot 728,48 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

 • Nvidia koopt kaartenmaker DeepMap

  Nvidia heeft DeepMap gekocht om zo zijn kaarten voor autonoom rijden te verbeteren. Dit meldde Nvidia zonder financiële details te verstrekken.

 • Beursagenda: macro-economisch

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met maandag 21 juni 2021:

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met maandag 21 juni 2021:

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met maandag 21 juni 2021:

 • Amerikaans consumentenvertrouwen veert op

  Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juni weer toegenomen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

 • Video: bodemvorming AEX opmaat naar krachtige stijging

  Technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets is en blijft bullish voor de AEX Index, maar houdt rekening met het vormen van een tijdelijke top, voordat de index de zone 754-757 bereikt.

 • Wall Street koerst af op licht hogere opening

  De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden circa een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

 • Video: groei blijft aandelen hoger zetten maar inflatie wat minder

  De trend op de aandelenmarkten blijft positief, maar zwakt wel licht af. Dit zei senior beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen voor de camera van ABM Financial News.

 • Europese beurzen licht hoger rond middaguur

  De Europese beurzen noteerden vrijdag licht hoger en daarmee lijkt de laatste handelsdag van de week richting de slotbel te kabbelen.  

 • Valuta: rust voor de euro

  De euro noteerde vrijdag stabiel, nadat de markt de Amerikaanse inflatiecijfers en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank verwerkte.

 • IEA: Olievraag eind 2022 weer op oude niveau

  De vraag naar ruwe olie zal tegen het einde van volgend jaar weer op het niveau van voor de coronacrisis zitten, maar de lage vaccinatiegraad in de opkomende economieën zorgt ervoor dat de crisis langer dan verwacht zal aanhouden. Dit zei het Internationaal Energie Agentschap in zijn maandrapport van juni.

                                                                                             IEX - Market Talks                                     bron: www.iex.nl
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                                                                                                                                                                                          bron : www.iex.nl