Het laatste / actuele financiele nieuws m.b.t. aandelen, beurskoersen
Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
                                              Het laatste financiële nieuws                                 bron:www.IEX.NL
 • Tesla krijgt tik op lichtgroen Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De introductie van een pick-uptruck door Tesla heeft de beurskoers van het bedrijf geen goed gedaan. De maker van elektrische auto's werd flink lager gezet, hoewel de Amerikaanse aandelenbeurzen verder omhoog gingen. Behalve Tesla was er ook aandacht voor een aantal bedrijven die de boeken openden en waren beleggers voorzichtig positief over de mogelijkheid van een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten.

 • S&P verlaagt vooruitblik AMG

  LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) zet de vooruitblik voor Advanced Metallurgical Group (AMG) op negatief. Dat was eerder stabiel. Daarmee geeft SP aan dat de kredietwaardigheid van de metalenspecialist op termijn kan worden verlaagd. Die kredietwaardigheid houdt SP nu nog gelijk op BB-.

 • Unilever roept producten VS terug om listeria

  ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Levensmiddeleproducent Unilever roept in de Verenigde Staten producten terug vanwege een mogelijke besmetting met de listeriabacterie. Het gaat om producten als kippenbouillon en -soep van de merken Lipton, Knorr en LeGoût.

 • 'Cao-akkoord British Airways en piloten'

  LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft een cao-akkoord bereikt met zijn piloten. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het conflict leidde eerder dit jaar tot de eerste pilotenstaking ooit bij British Airways.

 • Tesla omlaag op hoger Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag op kleine plussen. Maker van elektrische auto's Tesla wist de ogen op zich gericht. Dat bedrijf maakte een koersval na de presentatie van een opvallende pick-uptruck. Verder waren er verschillende bedrijven die met cijfers kwamen en waren beleggers voorzichtig positief over de mogelijkheid van een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten.

 • Reggeborgh vergroot belang VolkerWessels weer

  AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer iets vergroot. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 60.571 aandelen en heeft nu 69,95 procent van het bouwbedrijf in handen. Dat is 0,08 procent meer dan een dag eerder.

 • Europese beurzen met winst de week uit

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag na een aantal verliesbeurten weer met winst gesloten. Beleggers werden weer wat positiever over een oplossing voor het Chinees-Amerikaanse handelsconflict na uitspraken van presidenten Donald Trump van de Verenigde Staten en Xi Jinping van China. Ook verwerkten ze uitspraken van Christine Lagarde, die ze deed in één van haar eerste optredens als president van de Europese Centrale Bank (ECB).

 • Staat wil langer profiteren van lage rente

  DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil bij de financiering van de staatsschuld langer profiteren van de lage rente. Daarom wordt de gemiddelde looptijd van de schuld- en swapportefeuille de komende jaren geleidelijk verlengd richting de 8 jaar, van de huidige 6,4 jaar.

 • 'Telenor verkoopt weer aandelen VEON'

  AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse telecomprovider Telenor doet opnieuw een pluk aandelen in de in Amsterdam genoteerde branchegenoot VEON in de verkoop. Het gaat volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, om 156,7 miljoen aandelen.

 • Consumentenvertrouwen VS in de lift

  ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in november gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een definitief cijfer van de Universiteit van Michigan.

 • Handelshoop geeft Europese beurzen nog een zetje

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag verder omhoog na een aantal dagen met verliesbeurten. Beleggers reageerden op positieve berichten rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict en verwerkten de uitspraken van Christine Lagarde, die een van haar eerste optredens hield als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).

 • Industrie VS groeit harder

  NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in november toegenomen. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.

 • Wall Street stijgt door handelshoop

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de dag begonnen. Beleggers zijn voorzichtig positief gestemd na opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump dat een handelsdeal met China binnen handbereik is. Tesla presenteerde een opvallende pick-uptruck, waar de meningen verdeeld over zijn en verschillende bedrijven openden de boeken.

 • 'Wall Street opent met kleine winsten'

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken vrijdag met kleine plussen te gaan openen op de laatste handelsdag van de week. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft uitgaan naar de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsvete. Verder kan Tesla op belangstelling rekenen na de presentatie van zijn nieuwe elektrische pick-uptruck. Ook zijn er cijfers over de industrie en dienstensector en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, plus bedrijfsresultaten.

 • Investeerder Prosus voert kernwinst op

  AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de kernwinst verhoogd. Daarbij werd volgens het bedrijf geprofiteerd van goede financiële prestaties van de Chinese internetgigant Tencent, waarin Prosus een groot belang heeft.

 • 'Ghosn wordt eerlijk proces onthouden'

  NEW YORK (AFN) - Carlos Ghosn, de gevallen topman van automakers Nissan en Renault, zou berecht moeten worden in Frankrijk. Dit omdat de automagnaat in Japan geen eerlijk proces krijgt. Dat zegt zijn vrouw Carole Ghosn in een interview met persbureau Bloomberg. Ghosn werd een jaar geleden voor het eerst opgepakt. Hij wacht momenteel zijn proces onder huisarrest af.

 • Bitcoin zakt naar laagste niveau in halfjaar

  AMSTERDAM (AFN/RTR) - De bitcoin verliest rap aan waarde. Op vrijdagmiddag was de digitale munt volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt, iets meer dan 7155 dollar waard. Dat was het laagste niveau in zes maanden tijd.

 • ABN AMRO behaalt overwinning bij Hoge Raad

  AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een overwinning behaald bij de Hoge Raad in een zaak rond het wel of niet terugbetalen van hypotheekrente aan duizenden klanten. Volgens de hoogste rechter moet een eerdere beoordeling door het gerechtshof in Amsterdam, in het nadeel van de bank, worden overgedaan.

 • Europese beurzen tonen herstel

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden vrijdag wat herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict in de gaten en verwerkten de uitspraken van Christine Lagarde, die haar eerste toespraak hield als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).

 • 'Storm op komst bij KLM'

  AMSTERDAM (AFN) - Cabinevakbonden FNV Cabine en VNC beloven de komende periode de nodige reuring bij luchtvaartmaatschappij KLM in de roep om meer loon. De bonden spreken momenteel van een "bedrieglijke rust" en "stilte voor de storm". Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van kleine en grotere acties.

 • Lagarde: overheden moeten groei aanjagen

  FRANKFURT (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Europese overheden moeten meer uitgeven en investeren om de groei aan te jagen. Daarmee kunnen wereldwijde economische onzekerheden het hoofd worden geboden. Dat zei Christine Lagarde, het nieuwe hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag in een van haar eerste optredens.

 • BAM aan de slag met parkeergarage ArenA

  AMSTERDAM (AFN) - BAM mag aan de slag met de renovatie van parkeergarage P1 onder de Johan Cruijff ArenA in aanloop naar het EK voetbal van volgend jaar. Het bouwbedrijf dat al vanaf de eerste ontwikkeling betrokken is bij het voetbalstadion in Amsterdam kreeg de klus gegund door de gemeente Amsterdam. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

 • 'Goede deal voor SBM'

  AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft met de afronding van de Constellation-transactie een voor het bedrijf gunstige deal gesloten. Analisten van ING menen dat de boekwaarde van de minderheidsbelangen, die de maritiem dienstverlener in meerdere productie- en opslagschepen FPSO's overnam, hoger is dan de prijs die werd betaald.

 • Iets hoger koersdoel IMCD bij ING

  AMSTERDAM (AFN) - Het koersdoel voor het aandeel IMCD is door analisten van ING iets verhoogd, van 65 euro naar 67,80 euro. Het advies op het aandeel blijft hold, zo bleek vrijdag uit een rapport over de chemicaliëndistributeur.

 • Stabiele omzet voor Belgische baggeraar DEME

  ZWIJNDRECHT (AFN) - De Belgische baggeraar en maritiem dienstverlener DEME heeft de omzet de afgelopen negen maanden stabiel gehouden ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt naar voren uit een handelsbericht van houdstermaatschappij Ackermans Van Haaren.

 IEX - Market Talks
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                             Bron: www.iex.nl