Het Poolse e-commercebedrijf InPost heeft in Polen een netwerk van zogeheten Automated Parcel Machines (APM's). Dat zijn een soort kluisjes waar pakketjes afgeleverd kunnen worden, die mensen vervolgens kunnen ophalen. Die kluisjes staan veelal bij supermarkten, tankstations, openbaar vervoerhubs en parkeerplaatsen.Buiten Polen is InPost actief in het Verenigd Koninkrijk en Italië.
Nog geen dividendgeschiedenis

Update 31 maart 2022: InPost ziet - met name in Polen - een versnelling van de uitrol van kluisjes met een groei op jaarbasis van 66 procent. De winst per aandeel steeg naar 0,21 euro tegenover 0,16 euro in 2020. De investeringen stegen - als gevolg van investeringen in de logistieke infrastructuur in Polen en het uitbreiden van het aantal kluisjes in Polen en het Verenigd Koninkrijk - eveneens fors met 74%.

Update 11 mei 2022: In het 1-e kwartaal verdubbelde de omzet t.o.v. de vergelijkbare periode in het voorgaande jaar door de overname van Mondial Relay. Zonder deze overname kwam de omzetgroei uit op 19%. Naast de hoge energieprijzen en inflatie zorgt de oorlog in Oekraïne voor uitdagingen in vraag en kosten, met als gevolg dat de marges onder druk staan. De nettowinst daalde dan ook met 29%. Door de prijzen te verhogen hoopt het bedrijf de ontstane margedruk te kenteren.


dividendinfo.nl: Ook in 2022 zal het Poolse e-commercebedrijf naar verwachting fors blijven investeren. Op termijn moet ook de schuldpositie worden afgebouwd tot ongeveer 2 maal het resultaat. Voor dividend lijkt dan ook voorlopig geen plaats ingeruimd.
WINST PER AANDEEL (€) * PAYOUT RATIO DIVIDEND
2023 € 0,50 TAX 0 % € 0,00 TAX
2022 € 0,25 TAX 0% € 0,00 TAX
2021 € 0,21 0 % € 0,00
2020 € 0,16 0 % € 0,00

* Net profit per share from continued operations (€) 


dividendinfo.nl © besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van alle gepubliceerde data en informatie. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Zie onze disclaimer.