Membraanproducent NX Filtration heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor waterzuivering. Deze is energiezuiniger en er zijn geen chemicaliën voor nodig. Daarmee is het volgens het bedrijf een veel duurzamere oplossing dan bestaande technieken. Het bedrijf mikt op de industrie en de publieke waterzuivering. Onderdeel van het verdienmodel is dat klanten om de paar jaar nieuwe membranen nodig hebben waarmee ze het water zuiveren. Dat moet NX Filtration een stroom aan terugkerende omzet opleveren.
EX-DIVIDEND SOORT DIVIDEND BEDRAG BETAALBAAR
--- --- --- ---

Update 11 februari 2022: NX Filtration laat bij de presentatie van de jaarcijfers weten dat de omzet in 2021 met 281 procent gestegen is tot EUR 4,1 miljoen. Met name in de tweede jaarhelft was er - met een omzetgroei van 420 procent -  sprake van een sterke groei. De omzet lag daarmee boven de EUR 3,7 miljoen waarvan bij de IPO en de halfjaarcijfers werd uitgegaan. Onder de streep restte in 2021 een verlies van bijna EUR 4,1 miljoen tegen een verlies van EUR 2,1 miljoen euro een jaar eerder.

Outlook: NX Filtration rekent voor 2022 op een verdubbeling van de omzet. Over de toekomstige winstgevendheid wilde NX niet veel zeggen. "De kosten gaan voor de baten uit". Zo wordt er meer geld vrijgemaakt voor R&D en de uitbreiding van de capaciteit: "NX investeert in groei." WINST PER AANDEEL * PAYOUT RATIO DIVIDEND
2020 €- 2,59 --- --
2019 €- 2,60 --- ---

* basic earnings per Share (IFRS)

---

dividendinfo.nl © besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van alle gepubliceerde data en informatie. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Zie onze disclaimer.